Zomeravondcompetitie

 

Competitie indeling bekend

 
Log in op MijnKNLTB om alle actuele competitie informatie te vinden.
Wil je snel de stand of het speelschema inzien? Klik dan hier
 

Herenteam ingeschreven

 
Voor editie 2016 van de Zomeravondcompetitie heeft een team zich aangemeld, in de 3e klasse Heren-Dubbel.
De competitie indeling zal later door de KNLTB bekend worden gemaakt.
 

Competitie informatie:

 
Ook in 2016 organiseert de KNLTB op 6 woensdagen in mei en juni weer de zomeravondcompetitie.
Een (dubbel)competitie die vooral gekenmerkt wordt door het gezelligheidskarakter, geen promotie/degradatie kent, wat minder rivaliteit heeft dan de voorjaarscompetitie en waarbij lange en leuke rally's belangrijker zijn dan een 6-0 6-0 overwinning. Deelname is mogelijk voor spelers van 17 jaar en ouder.
 
Speeldagen 2016
Woensdagavonden, te weten: 11, 18 en 25 mei, 1, 8, 15 en 22 juni. Aanvang van de wedstrijden is 19.00 uur. In onderling overleg mag ook op een andere dag of avond gespeeld worden mits dit een dag of avond is vóór de oorspronkelijke speeldag.

In principe gaan we uit van poules van acht (eenmaal tegen elke tegenstander), maar het kan voorkomen dat ploegen noodgedwongen in poules van 4 teams worden ingedeeld. Deze ploegen spelen tweemaal tegen elke tegenstander en zijn 22 juni vrij.

Het inhalen van een niet- of gedeeltelijk gespeelde wedstrijd dient plaats te vinden vóór de eerstvolgende speeldag, uiterlijk 1 week na de laatste speeldag.
 

Aantal partijen per competitiesoort
Gemengd:  1 damesdubbel, 1 herendubbel, 2 gemengddubbels
Heren:        4 herendubbels
Dames:       4 damesdubbels
 

Samenstelling ploegen
Gemengd:  minimaal 2 dames en 2 heren
Heren:        minimaal 4 heren
Dames:       minimaal 4 dames

 
Puntentelling

In de Zomeravondcompetitie 2016 wordt een wedstrijdtiebreak (10 punten) als vervangende beslissende derde set gespeeld. Een dergelijke wedstrijdtiebreak wordt gespeeld op het moment dat de stand één set gelijk is. Winnaar van de wedstrijdtiebreak – en daarmee ook van de partij – is degene die het eerst tien punten behaalt op voorwaarde dat er een verschil is van twee punten. Deze tiebreak vervangt de beslissende laatste set en geldt voor de partijuitslag als een set met games (7-6)