Corona update

Nederland in lockdown:
Tennis en padel mag nog met 2 personen buiten
 
Het kabinet heeft strenge maatregelen afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames stijgt weer, de druk op de zorg neemt toe. Om het aantal contacten zoveel mogelijk te beperken en de verspreiding van het virus een halt toe te roepen gaat Nederland weer in een lockdown.
 
Het zijn harde maatregelen, die de samenleving en ook de sport hard raken. Maar het is nodig, want veiligheid en gezondheid staan voorop en alleen samen krijgen we het virus onder controle.
De maatregelen gelden van dinsdag 15 december t/m 19 januari.
Op 12 januari komt het kabinet met informatie over de periode na 19 januari.

Wat betekent dit voor tennis en padel?
 
- Volwassenen vanaf 18 jaar mogen tennis en padel spelen met 2 personen, alleen buiten. Zij houden 1.5 meter     afstand. Alleen enkelspel is dus toegestaan.
 
- Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen op een baan buiten (excl. trainer).
 
- Jeugd t/m 17 jaar mag spelen en trainen in groter groepsverband, alleen buiten. Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.
 
- Tennis- en padel in een binnenaccommodatie is niet toegestaan, ook niet in een blaashal.
 
-Er worden geen wedstrijden gespeeld.
 
-Voor topsporters gelden uitzonderingen.
 
-Publiek is niet toegestaan.
 
-Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.
 
We zullen proberen morgen zo snel mogelijk duidelijk te krijgen welke consequenties dit verder voor competities, toernooien, trainingen en opleidingen heeft. De veelgestelde vragen zullen we dan ook updaten.
 

Terug