Verslag clubkampioenschappen enkel 2016

In de week van 19 t/m 26 juni vonden op ons tennispark de clubkampioenschappen in het enkelspel plaats. Voor het eerst kon er in twee categorieën gespeeld worden, waardoor het niveauverschil in de poules minder groot was dan ander jaren. Dat bleek een succes, maar liefst 25 deelnemers hadden zich ingeschreven  waaronder een flink aantal debutanten.
Dat leverde een vol wedstrijdschema op, dat nog extra onder druk kwam te staan door het wisselvallige weer. De banen stonden enkele malen blank. Tussen de hoosbuien door was het gelukkig aangenaam weer en werden er spannende wedstrijden gespeeld, waarbij opviel, dat de gevestigde namen zich langzaam zorgen moeten gaan maken, want een aantal pupillen van trainer Stijn blijken goede vorderingen te hebben gemaakt.
 

Toen we zondag aan de finales wilden beginnen bleken de banen weer eens onder water te staan. Een groot aantal aanwezigen,  gewapend met trekkers, bezems, dweilen en emmers zorgden er, geholpen door de zon, voor dat er met een uurtje vertraging toch gespeeld kon worden. Vooral de aanwezige kinderen vonden dat een leuk klusje.

De finale bij de dames 7/8 ging tussen Mila Kalfsterman en Simone Peet. Een taaie strijd, waarbij Simone zicht tot het uiterste verzette, maar uiteindelijk toch het onderspit moest delven tegen de talentvolle Mila, met de setstanden 6-4, 6-3.

Bij de heren 7/8 haalden Gerard Koldeweij en Milan Haak de finale. Ze hadden daar kennelijk niet op gerekend, want beiden hadden zondag andere verplichtingen, waardoor de beker tot maandagavond op de bar bleef staan. Eënmaal op de baan maakten de heren er echter een fijne finale van, met fraai technisch tennis van beide kanten. Milan bleek uiteindelijk de sterkste.
 

Ook bij de heren 5/6 konden we een kleine verrassing noteren. Jordi Bultman was er in de halve finale namelijk in geslaagd, regerend kampioen Henk Kerkdijk te verslaan.  In de finale trof hij Harry Lobeek. De eerste set ging redelijk gemakkelijk naar Harry, 6-3, maar in de tweede set speelde Jordi heel sterk en kwam op een 5-2 voorsprong. Vanaf dat moment ging Harry echter bijna foutloos spelen en trok ook deze set met 7-5 naar zich toe.

De damesfinale 5/6 tussen Tamara Mulder en onze nieuwe aanwinst Nicole Halfman was de kers op de taart. Tijdens de poulewedstrijd had Nicole Tamara al even laten schrikken met een 6-1 setwinst. Ook tijdens de finale kregen we prachtig tennis te zien van “boven normaal harfsen niveau”, maar Tamara was deze keer niet van plan zich te laten verrassen en greep de nieuwe wisselbeker in twee sets.

We mogen terugkijken op een mooi toernooi en een geslaagde finaledag mede namens barman Henk Klein Brinke en onze hapjesspecialist Ko Poot. Klik hier voor meer foto's van de finaledag.