Een leuke tennismiddag in de hal

Afgelopen winter zijn de tennisverenigingen uit Harfsen en Laren de hal in gegaan met de jeugd. Aangezien er een periode van 3 maanden tussen de winter en zomerlessen zit was het een warm weerzien. Het lijkt wel of de kinderen in die 3 maanden voor de rest van het jaar groeien. Ze stegen clubtrainer Stijn namelijk al boven het hoofd.
 
 
Na een kort welkom, handen schudden en een intensieve warming up werden er in 2 groepen wedstrijden gespeeld. Namelijk de jonge jeugd en de oudere jeugd. Beide groepen speelde een onderling toernooi waarbij de jonge jeugd werd begeleid door de nieuwe trainer van Laren Tom klein Luchtenbeld. De ouderen jeugd werd begeleid door onze eigen clubtrainer Stijn Koolschijn. Het was leuk om te zien hoe gelijk de kinderen aan elkaar waren vooral omdat sommige ook samen met elkaar competitie gaan spelen. Zo leerde de kinderen uit Laren en Harfsen elkaar alvast kennen.
 
Na een uur enkelspel gespeeld te hebben -1 vs 1- was er een korte pauze om vervolgens te gaan dubbelen. Bij de jongste jeugd sprong Lars van Lier er overigens uit. Het was zijn eerste keer vandaag en hij deed het geweldig. Hij heeft zelfs nog wat potjes weten te winnen. Er werd door iedereen goed getennist. Het was leuk om te zien hoe er tussen de jongste jeugd al een enorme strijd was. Hierbij hoorde ook het nodige zweet en rally’s tot je een ons weegt. Bij de oudere jeugd werd er gespeeld op een hele baan. Ook hier was iedereen mooi aan elkaar gewaagd. Hierdoor was het voor alle leerlingen uitdagend en had ook ieder kind succesbeleving.  Na alle gespeelde wedstrijden werd er afgesloten met een eindspel. Bij de oudere jeugd werd er ‘’rond om de baan gespeeld’’ en bij de jongere jeugd het populaire spel: ‘’gevangenisje’’.
 
Het was een erg geslaagde middag waarbij plezier voorop stond. De kinderen hebben zich alvast kunnen warmspelen voor het zomerseizoen. Een seizoen waarbij er zowel in Harfsen als Laren competitie wordt gespeeld. Veerle Haak doet bijvoorbeeld mee in Laren. Door deze samenwerking met Laren is er voor ieder ouder jeugdlid een competitieteam gevonden. Wij hopen dat iedereen volgend jaar weer op de winteractiviteit aanwezig is en hopen op een geslaagd zomerseizoen!
 
Groetjes,
SV. Harfsen en T.C.‘t Laerveld